За нас

Зорница Иванова

Здравейте!
Добре дошли в сайта на “Детство Мое”!

Казвам се Зорница Иванова и съм създателката на "Детство мое". 

Мисията на "Детство мое" е да помогне на българчетата в чужбина да се докоснат до красотата, мъдростта и тайнството на България и да се гордеят със своите български корени.

Нека ви разкажа малко за "Детство мое".

Всичко започна когато моята дъщеричка, която е родена в САЩ, от най-ранна възраст започна да проявява предпочитание към английския език, който я заливаше отвсякъде. Наблюдавах я как расте и се развива под влиянието на друга култура и осъзнах, че е много важно да я науча да говори български език, да разбира българската култура, да цени своите корени.

Знаех, че един от най-сигурните начини да възпитам у детето си обич към българския език и култура, е да й чета български книжки. Но в Чикаго, където живеехме, нямаше българска книжарница.

Реших, че вероятно и други български родители в САЩ имат нужда от български детски книжки. Запретнах ръкави и създадох сайта "Детство мое", чрез който разпространявах в САЩ детски книжки от България. 

Ето, така започна инициативата "Детство мое". Днес аз и семейството ми живеем в България, вече не разпространявам книжки в САЩ, но "Детство мое" продължава да се развива.

В момента работя върху авторски книжки, които създавам специално за българските деца по света.

“Детство мое” е инициатива, вдъхновена от обичта към България и към българските деца, които растат далеч от родината.

Много се радвам, че ни намерихте! Моля ви, подкрепете инициативата като споделите сайта с Ваши приятели и като ни посещавате отвреме-навреме.

Ако се интересувате от това как да общуваме с детето си, което расте в друга култура, и как да насърчаваме връзката му с България, надникнете в нашия блог.

Ако желаете да ви информираме за нашите нови заглавия, абонирайте се за нашия бюлетин на страницата на блога.

Ако имате предложения или въпроси, пишете ми.

Благодаря ви и приятно четене,

Зори Иванова

logo thin white 1

Споделяме духа на България с българските деца по света.

©2017 Детство мое

Уеб агенция "Кая Про" ООД, София